جراحی لاپاراسکوپی

جراحی لاپاراسکوپی

چرا لاپاراسکوپی بهتر از جراحی باز است؟

لاپاراسکوپی روش مقابل جراحی باز است که تنها از طریق ایجاد دو یا ۳ شکاف کوچک بروی شکم قابل انجام شدن است. روش لاپاراسکوپی از ۱۰۰ سال پیش برای تشخیص بیماری و درمان مشکلات ناحیه شکم و لگن بیماران رواج یافته است. تمام ترس و ناراحتی های جراحی باز به دلیل ایجاد شکاف بزرگ و عمیقی است که بوجود می آید و عواقبی دارد که اثرات آن تا حدود زیادی بر روی بدن به جا می ماند. اگر چه تصمیم نهایی بیمار برای انتخاب جراحی با صلاحدید پزشک صورت می گیرد اما لازم است دلایل برتری و تفاوت های این دو روش را بیان نمائیم.

کوچک بودن جای زخم در لاپاراسکوپی

میتوان گفت مهم ترین مزیت این روش همین کوچک بودن اسکار است که موجب تسریع بهبودی بیمار در مقایسه با جراحی باز است. زخم های کوچک نیم تا یک سانتی متری هم سریع تر خوب می شوند هم جای زخمی باقی نمیگذارند. از طرفی بیمار با درد کمتری مواجه است که در نتیجه می تواند سریع تر در حدود چند روز به فعالیت های عادی خود برگردد. این در حالی است که در جراحی باز بیمار برای بهبودی به چندین هفته زمان و بستری شدن در بیمارستان، نیاز دارد.

کاهش چسبندگی ناحیه لگن و شکم در جراحی

چسبندگی عارضه ی رایج جراحی شکم و لگن است که عوارض متعددی مانند انسداد روده، درد زیاد و اختلال در باروری را به دنبال خود به همراه دارد. لذا پزشکان بسیار تلاش می کنند تا با هنر جراحی خود میزان چسبندگی بعد ازعمل را کاهش دهند تا عوارض جانبی فوق را به همراه نداشته باشد. جراحی به روش لاپاراسکوپی این مزیت را دارد که به سبب کاهش چشم گیر ارتباط اعضا و بافت بدن با محیط بیرون و دستگاه های جراحی، میزان چسبندگی عمل را به حداقل سطح می رساند.

عفونت کمتر زخم ها کوچک هستند و در حین عمل بافت های بدن ارتباط ناچیزی با محیط خارج دارند لذا خطر ایجاد عفونت بسیار کاهش می یابد.

  • درد کمتر بیمار
  • کاهش زمان بستری شدن
  • دید بهتر جراح نسبت به اندام های داخلی
  • حفظ زیبایی بدن بیمار از جای زخم و کاهش ناراحتی های پوستی

در کنار همه این موارد نیز دقت بفرمایید لاپاراسکوپی دارای محدودیت اجرا هست. روش انجام این عمل به دلیل ظرافت و دقتی که میطلبد طولانی تر از جراحی باز است و گازی که در شکم برای اجرای این روش دمیده می شود برای افراد دارای مشکلات تنفسی و بیماری های خاص قلبی می تواند خطرناک باشد. لذا این روش برای این افراد توصیه نمی شود و محدودیت اجرایی دارد مگر پزشک معالج مشکلی در اجرای آن نبیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست